31 березня, 2017

Буде українське свято

Фундація сім’ї Воскобійників, факультети гуманітарних наук, аґрарних наук, катедра германських і слов’янських мов та літератур в Пенсильванському державному університеті 4 квітня відзначатимуть 25-річчя українських студій в Пенсильванії. Також відзначатиметься 25-річчя співробітництва у галузі лісового господарства і сільськогосподарських наук з Національним університетом біоресурсів та природокористування в Києві. Ректор та представники цього університету будуть присутні на святі.

У програмі свята: презентація книги спогадів Галини Воскобійник „Freedom and Beyond: My Path from Ukraine to a New Life in America“, а також романа про Львів проф. Михайла Найдана „Seven Signs of the Lion“ (актор Майкл Берноський читатиме уривки з книг)‚ д-р Маркіян Добчанський з Стенфордського університету і науковий дослідник товариства ім. Петра Яцика в Торонтському університеті виступить з лекцією „Спадщина радянського державного будівництва: історичні засади російсько-українського конфлікту“.

Відбудеться прийняття в університеті за сприянням сім’ї Воскобійників‚ на якому буде виставка робіт українського майстра різьби з дерева Сергія Карпенка та виступ відомого українського гурту „Даха Браха“ у концертній залі „Schwab Auditorium“. Цей гурт створює несподіваний музичний світ на перетині фолкльору та театру‚ використовуючи традиційну музику з різних реґіонів України.

С. Карпенко мав виставки в Україні та США. Його вироби відомі витонченою технікою, а також презентацією традиційної історичної тематики в унікальному рельєфному деревяному різьбярстві.

Юніверситі Парк‚ Пенсильванія

Переклад з англійської мови: Василь Бялик

Коментарі закриті.