13 січня, 2017

Барак Обама виголосив прощальну промову

ЧИКАҐО. – 10 січня Президент США Барак Обама виступив з останньою великою промовою в рідному Чикаґо‚ у якій підбив підсумки свого правління та закликав американців захищати відкрите суспільство та демократію в США, а також попередив про можливі загрози.

Б. Обама вказав і на небезпеку замкнености окремих громадян суспільства. На його переконання, такі тенденції теж шкодять демократичному устрою, адже за таких умов люди сприймають лише ту інформацію, яка їм пасує, не зважаючи на те, чи правдива вона чи ні.

Під час своєї промови Б. Обама один раз згадав про Росію, говорячи про загрози та виклики для США. „Іслямська держава“ намагатиметься вбивати безневинних людей, але не зможе перемогти Америку, якщо ми самі не зрадимо нашу конституцію і принципи, за які ми боремось. Суперники, Росія чи Китай, не зможуть зрівнятися з нашим впливом у світі, якщо ми самі не зречемося того, чого ми дотримуємося, і не станемо просто ще однією великою країною, яка залякує менших сусідів”, – констатував Б. Обама.

Президент вказав також на певні успіхи, досягнуті під час його восьмирічного перебування в Білому Домі. За його словами, США вдалося подолати непросту економічну кризу та спад в економіці. Також він згадав успішні результати дій уряду задля підтримки американського автовиробництва.

Зовнішньополітичними здобутками він вважає досягнуте зближення з Кубою, підписання угоди щодо ядерної програми Ірану та знищення керівника „Аль-Каїди“ Осами бен Ладена. Позитивними зрушеннями в суспільному житті США Б. Обама назвав визнання одностатевих шлюбів та реформу сфери охорони здоров’я, що уможливила медичне забезпечення для 20 млн. американців.

20 січня цього року відбудеться інавґурація новообраного Президента США Дональда Трампа.

 

Коментарі закриті.