10 лютого, 2017

Аничка співала на Фльориді 

Члени екзекутиви Осередку ім. св. Андрія вручають чек Аничці та Ірині Ващук. (Фото: Віктор Лісничий)

НОРТ-ПОРТ‚ Фльорида. – Громадський комітет в Норт-Порті, Фльорида відзначив День соборности України 28 січня в Українському осередку ім. св. Андрія благодійним концертом співачки Анички зі Львова. Всі фонди з концерту були призначені на лікування поранених воїнів України в США і тому заля була вщерть заповнена, а квитки на концерт були випродані наперед.

Разом з Аничкою прибули директор фонду „Revived Soldiers of Ukraine” Ірина Ващук та полковник Віталій Галіцин‚ який перебуває на лікуванні в США. Він втратив зір від вибуху ґранати‚ захищаючи кордони України на Донбасі.

На початку Українські Американські Ветерани, Станиця 40, внесли прапори. Гимни США і України виконали присутні‚ а вступне слово виголосила Дарія Томашоська, заступник голови Громадського комітету.

Співачка Аничка почала свій виступ піснею „Пливе кача“ в пам’ять „Небесної сотні“, продовжила піснею „Ми об’їхали землю довкола“, а далі полилися лемківські та народні й сучасні пісні. Прегарні строї та майстерність виконання чарували присутніх.

І. Ващук розповіла про фонд, який вона очолює. Цей фонд існує один рік, але співпраця з Аничкою і її благодійні концерти дали можливість фінансово допомагати пораненим воїнам України, які лікуються в США.

З великою повагою вітала заля В. Галіцина, який розповів про свою участь у боях на Донбасі і сказав, що готовий продовжувати свою працю, як тільки повернеться його зір.

Голова Громадського комітету Віра Боднарук пояснила, що благодійний концерт має допомогти пораненим воїнам України. Зі вступів та пожертв було зібрано і передано у фонд „Revived Soldiers of Ukraine“ 8,000 дол.

Молитвою „Боже Великий, Єдиний“ закінчився благодійний концерт. Коли майже всі розійшлися і лишилася мала група, почувся спів „Ой‚ у лузі червона калина“, „Повіяв вітер степовий“ та інших пісень Січових Стрільців та УПА. Зливалися голоси українців‚ народжених  в Україні і далеко за її межами.

Коментарі закриті.