17 лютого, 2017

Американець допоміг відвідати воїнів

Зустріч з воїнами лінії оборони. У центрі – Віктор Овчаренко. (Фото: Олександер Вівчарик)

СМІЛА, Черкаська область. – 16 січня з поїздки в зону бойових дій повернулися добровольці міста. Вони побували у кількох бойових підрозділах, де несуть службу їхні земляки. Поїхати допоміг громадянин США Джозеф Расмусен, який живе в Мілвокі, Висконсин, одружився з українкою Любою з Черкас, почав будувати в Черкасах хату. У перших днях нового року у Расмусенів гостював громадський активіст зі Сміли Віктор Овчаренко. Він показав їм відеофільм про поїздки добровольців на Донбас, який настільки вразив американця, що пішов у сусідню кімнату і приніс 10 тис. грн., які попросив використати на подарунки українським воякам.

Мешканці Сміли також впродовж декількох тижнів збирали гроші, колядували на міському базарі. За зібрані гроші придбали пальне на дорогу, 200 кілограмів мандаринів, узяли з собою також домашні страви, 50 ляльок-мотанок „Оберіг воїна”, які виготовили майстрині під керівництвом Марини Філь.

До збору подарунків долучилися творчі колективи міста, учасники війни, парафіяни Української автокефальної православної церкви Різдва Іоанна Хрестителя, громадські організації „Самооборона Смілянського Майдану „Січ” та „Територія гідности”, народний аматорський театр „Перевесло”, козаки смілянської сотні ім. Василя Бурки.

Військовий капелян, протоієрей Михайло Шевчук сказав: „Зараз ситуація на передовій уже не така, як була два роки тому. Воїни одягнуті, озброєні, забезпечені основними продуктами харчування. Але кожному хочеться чогось домашнього“.

Учасники поїздки подолали шлях від Широкиного до Авдіївки. Під час кожної зустрічі звучали святкові колядки співочої сотні Смілянщини. У свою чергу військовики передали свої вітання землякам та підписали державні прапори для шкільних музеїв.

Коментарі закриті.