10 листопада, 2016

Акцію протесту провели біля Посольства Росії

Протестувальники у масках Володимира Путіна демонстрували конвеєр російського кривосуддя, яке є інструментом розправи влади з усіма незгідними. (Фото: Центр інформації про права людини)

КИЇВ. – Громадські організації провели біля Посольства Російської Федерації акцію протесту проти репресій російської влади  щодо українських журналістів. Акцію присвячено Міжнародному дню боротьби з безкарністю за злочини проти журналістів. Головною вимогою акції було звільнення з в’язниці кореспондента „Укрінформу“ Романа Сущенка, закриття кримінальних справ проти кримських журналістів‚ в першу чергу проти Миколи Семени, який перебуває нині в Криму і не може виїхати через підписку про невиїзд. Звучала вимога закрити кримінальні справи проти кримчан Андрія Клименка і Анни Андрієвської, які виїхали з Криму до Києва.

Люди у масках Володимира Путіна демонстрували конвеєр російського кривосуддя, яке є інструментом розправи влади з усіма неугодними. Голова правління Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук, виступаючи на акції,  наголосила, що справу репресій проти українських журналістів російська влада вже поставила на конвеєр. Вона нагадала, що Державна дума Росії відразу після  окупації Криму ухвалила поправки до кримінального кодексу, які дозволяють ув’язнювати всіх незгодних з анексією Криму аж до п’яти років.

Голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик повідомила, що є випадки, коли відбуваються переслідування навіть тих журналістів, які підтримували анексію Криму. Проти двох з них порушили кримінальні справи.

На акції виступали Марина Сингаївська з „Укрінформу“, Ольга Харченко з газети „День“, кримська журналістка А. Андрієвська, проти якої порушено кримінальну справу. Акція відбулася у загальній координації з Центром інформації про права людини та Центром громадянських свобод.

 

Коментарі закриті.