6 січня, 2017

Авраменко розповів про сучасну мову 

До Національного університету „Острозька академія“ 16 листопада 2016 року завітав відомий мовознавець Олександер Авраменко, який представив новий посібник „100 експрес-уроків української“, вже 107-му його працю. Він також провів майстер-клясу з культури української мови для студентів та учнів загальноосвітніх закладів Острога і військового ліцею.

О. Авраменко веде мовний „Експрес-урок“ на телеканалі „1+1“, очолює робочу групу з розробки програм зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури, є упорядником посібників для проведення державної підсумкової атестації в українських школах, автором низки наукових публікацій, підручників і посібників. Він готує щорічний Всеукраїнський диктант національної єдности, який слухають по радіо і пишуть навіть президенти.

О. Авраменко народився в Запорізькій області, щоліта приїздив в село до бабусі, яка чудово розмовляла українською мовою. З тих часів у нього зародилася ідея зробити українську мову цікавою, модною, сучасною і престижною.

Як стверджує вчений, є проблеми з вивчення української мови. Це і вкраплення суржикових елементів, і використання діялектів, росіянізмів, мовний пуризм. Посібник О. Авраменка, призначений для вирішення цих проблем та успішного оволодіння українською мовою.

Коментарі закриті.