15 червня, 2017

Книжки будуть збережені

Я радий, що задум Петра П’ясецького‚ про який 26 травня розповіла „Свобода“‚ починає давати плідні результати. Йдеться про проєкт порятунку давніх книжок і в потрібний час П. Пясецький його ініціював і ми в обласній організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури з участю компанії „Міст“ почали.

Усі книжки, як тільки надійдуть до нас, будуть опрацьовані і буде зроблений їхній каталог. До П. П’ясецького і до власників надісланих книжок ми вишлемо підготовлений нами каталог з переліком отриманих в Україні книжок і вкажемо‚ до якої бібліотеки ті книжки передані.

З бібліотеками, куди передамо книжки, будуть підписані акти прийому-передання, де вони зазначать перелік отриманих книжок і зобов’язання, що всі ті книжки будуть у публічному доступі та не можуть бути продані, чи покладені у запасники і недоступні для читачів.

Окрім того, ми хочемо домагатися від усіх бібліотек, щоб у карточках бібліотечного каталогу було вказано, що ті книжки, які вони отримані, є дарунком тої чи іншої людини, хто їх подарував.

Щиро радий, що книжки будуть порятовані і доступні для українського читача!

Львів

Коментарі закриті.