6 жовтня, 2016

Здвиг СУМ відбувся в Еленвілі

Промовляє голова Світової Управи СУМ Андрій Бігун. (Фото: Юрій Микитин)

ЕЛЕНВІЛ‚ Ню-Йорк. – 2-4 вересня на Оселі Спілки Української Молоді відбувся 65-ий Всеамериканський маніфестаційний здвиг СУМ. Цього року здвиг відзначив 70-ліття відновлення СУМ-у в діяспорі та відбувся під гаслом „Україна починаєтся з тебе!” (на слова В’ячеслава Чорновола).

4 вересня день розпочався Літургією в сумівській каплиці св. Архистратига Михаїла. Літургію відслужив капелян СУМ Америки о. Ігор Міджак. Після Літургії відбулася збірка сумівських осередків та відділів юнацтва США та марш на Площу героїв, котрий провадили голова Крайової Управи СУМ Америки Юрій Микитин, новообраний голова Світової Управи СУМ Андрій Бігун та комендант здвигу Іван Кебало.

Головну промову під час маніфестаційної частини мав А. Бігун. Його зворушливі слова заохочували кожного сумівця подумати про свою майбутню ролю в організації. А. Бігун подав особисті приклади з цьогорічного благодійного табору‚ котрий відбувся влітку в Україні та до якого долучилися сумівські виховники з Америки. Голова розповів‚ як виховники підтримували дітей бійців та переселенців на юнацькому таборі та як ці діти, котрі раніше не бували на сумівських таборах та не належали до СУМ, відчули себе частинкою сумівської спілки‚ котра оцінює кожного члена як частину майбутности України.

Після сумівської дефіляди, сумівці взяли участь в благодійному забігу на спортовій площі, який заплянувала Рефентура дружинників при Крайовій Управі на підтримку української армії. Всі зібрані пожертви з забігу „5K for UA” були відправлені добровольчій групі „Львівський лицар”‚ яка активно допомагає воякам на фронті.

Розважальна частини здвигу розпочалися 2 вересня увечорі. Сумівці та гості веселилися продовж трьох днів і вечорів. Відбиванковий турнір відбувся 3 вересня на пляжі відбиванкової площі. В турнірі брало участь вісім команд дружинників та старшого юнацтва. На першому місці вийшли гравці з Осередку Пасейк, (Ню-Джерзі), Гартфорд (Конектикат) посів друге місце, а Філядельфія – третє.

Хода сумівських осередків та відділів юнацтва США на Площі героїв. (Фото: Юрій Микитин)

Хода сумівських осередків та відділів юнацтва США на Площі героїв. (Фото: Юрій Микитин)

Увечорі 3 вересня відбувся концерт‚ на котрому виступали соліст Максим Лозинський, котрий недавно виступав в Києві з нагоди 25-ліття незалежности України‚ співали старші юначки Калина Куземчик і Вікторія Шпинда‚ суменятко Тетяна Іваник читала вірш, танцював ансамбль „Золотий промінь” під керівництвом Орландо Паґана. Також виступила солістка Юлія Вусько зі Львова. Вела концерт Оксана Харук-Боднар. Після концерту виступив Стась Терентьєв з показом так званого „лейзер-лайт шов”.

Управа Оселі та Крайова Управа СУМ подякували всім за участь та завершення сумівського таборового літа.

Коментарі закриті.