26 травня, 2017

Держава не може бути слабкою

Голова ОУН (б) Стефан Романів 13 травня надіслав до „Свободи“ вміщену нижче заяву.

Події, що мали місце 9 травня 2017 року в різних містах України, вкотре підтвердили, що російський аґресор ні на мить не припиняє свою руйнівну гібридну діяльність не лише на фронті, але й в запіллі. Провокативна акція „Безсмертний полк“, що була інспірована московською аґентурою, та яка мала на меті продемонструвати потужність російського фактору в найбільших містах України, унаочнила безсилля каральних органів держави передбачити розвиток подій, неспроможність льокалізувати проблему в місцях скупчення „п’ятої колони“ та застосувати превентивні заходи щодо знешкодження загроз національній безпеці. Сталося відтворення „отаманії„ найгірших зразків 1917-1921 років, коли особи, які самоназвалися „ОУН“, не маючи до неї жодного відношення, свідомо чи несвідомо, докладаються до руйнування держави в час найбільшого напруження сил української нації в борні проти ворога.

Держава не може бути слабкою. Висновки мають бути зроблені, а зло – покаране. В Україні, як і в цілій Европі, День пам’яті та примирення, дні шани до жертв найстрашнішої світової війни – 8 травня. 9 травня, як день перемоги одного тоталітаризму над іншим, вже давно перетворився на знаряддя російської гібридної війни проти України, інструментом експансії „руского міра“, і тому має бути скасований як державне свято.

Російські „аґенти впливу“, що доклалися до збурення суспільства 9 травня, у найкоротші терміни повинні бути визначені органами державної безпеки та знешкоджені. Представники правоохоронних органів, що сприяли ворожій акції у Дніпрі, мають бути не лише з ганьбою звільнені, але й притягнуті до найсуворішої відповідальности.

Коментарі закриті.