15 червня, 2017

Виставки з України – в Ізраїлі

Степан Химочка. „Білі коні“

БАТ-ЯМА‚ Ізраїль. – 1 червня в Українському культурному центрі відкрилися виставки картин українських художників Світлани Крижевської „Моя Україна“ та Степана Химочки „Назустріч світлу дня“.

Це перші виставки мистців, чиї картини привезла до Ізраїля директор Одеського дому-музею Миколи Реріха Олена Петренко. Але це не перша виставка, яку організовує ця жінка. Як правило, О. Петренко саморуч перевозить роботи художників і фотографів‚ аби дати можливість ізраїльським шанувальникам українського мистецтва побачити їх.

С. Крижевська працює в жанрах портрета, пейзажу і натюрморту. Ведучими темами у творчості художниці є етнографія та народна культура України. Народилася вона у Харкові в родині художника. Живе і працює в Одесі‚ учасниця понад 200 виставок в Україні, Італії, Франції, Німеччини, Угорщини, Японії, Канаді, США.

Світлана Крижевська. „Весняний день в Сатері“

Світлана Крижевська. „Весняний день в Сатері“

Живописець-монументаліст С. Химочка народився 25 грудня 1936 року в селі Старокозаче Одеської области. Дід його Іван Химочка був родом з Миргорода‚ закінчив художню школу при Києво-Печерській Лаврі. С. Химочка – художник у третьому поколінні, учень Миколи Павлюка, Тетяни Яблонської, Діни Фруміної.

„Ізраїльтяни та етнічні українці країни можуть милуватися роботами українських художників і знайомитися з культурною спадщиною нашої країни“‚ – зазначила, відкриваючи виставки, другий секретар Посольства України в Ізраїлі Марина Панченко.

Коментарі закриті.