26 жовтня, 2018

Українці протестували проти аґресії

Група „Мистецтво проти аґресії“ пікетує концертну залю у Сан-Франціско. (Фото: Сергій Конозенко)

САН-ФРАНЦІСКО. – 22 жовтня перед концертною залою, де виступали російський дириґент Валерій Гергієв та піяніст Денис Мацуєв, активісти влаштували акцію протесту. Група „Arts Against Aggression“ („Мистецтво проти аґресії“) спільно з Українською Американською Координаційною Радою та місцевими активістами влаштували пікет з інсталяціями біля Davies Symphony Hall, де відбувався концерт. Одна з них називалася „Putin’s Trojan Horses“ („Троянські коні Володимира] Путіна“). Активіст в костюмі троянського коня повідомляв глядачам, які йшли на концерт, що гроші за квитки на цей концерт підуть на підтримку збройних конфліктів в Україні та Сирії, на втручання в американські вибори, підкуп західних політиків і підрив демократії.

Інсталяція „Putin’s House of Horror“ („Будинок жахів Путіна“) розповідала про результати підтримки російської артистичною елітою аґресивної політики В. Путіна в Україні, що призвела, як вважають активісти, до кількох мільйонів біженців, десятків тисяч убитих і поранених мирних громадян.

Протести плянують і в інших містах, де виступатимуть музиканти. Акції мають завершитися 31 жовтня в Ню-Йорку перед будівлею концертної залі „Карнеґі-гол“. 

 

Коментарі закриті.