31 січня, 2019

СКУ розгортає Міжнародну місію зі спостереження за виборами в Україні

ТОРОНТО. – Cвітовий Конґрес Українців (СКУ) інформує про розгортання Міжнародної місії СКУ зі спостереження за виборами 2019 року в Україні. Місія оцінюватиме виборчий процес щодо дотримання національного законодавства України і зобов’язань перед Організацією з Безпеки і Співробітництва в Европі та Радою Европи, а також інших міжнародних стандартів щодо демократичних виборів.

Разом з цим місія спостерігатиме за намаганнями чужинських урядів впливати на вибори шляхом дезінформації, кібератак, провокацій та інших спроб підірвати цілісність виборчого процесу та леґітимність демократії в Україні.

Місія включатиме діяльність довгострокових та короткотермінових спостерігачів в Україні та в дипломатичних представництвах України у всьому світі.

Місія надаватиме оцінку президентських виборів, призначених на 31 березня  та у разі другої тури голосування 21 квітня, а також парляментських виборів, заплянованих на 27 жовтня.

Попередній Президент СКУ Евген Чолій був призначений головою місії.

СКУ закликає добровольців узяти участь у роботі місії в якості довгострокових та короткотермінових спостерігачів. Термін подання заявок для довгострокових спостерігачів 7 лютого та для короткотермінових спостерігачів 10 березня.

Аплікаційний пакет документів, включно з анкетою, яка необхідна для реєстрації апліканта спостерігачем в Центральній виборчій комісії України, доступний на головній сторінці веб-сайту СКУ – www.ukrainianworldcongress.org/index.php/id/846/lang/ua .

 

Коментарі закриті.