4 травня, 2018

СКУ закликає надати автокефалію 

До „Свободи“ 23 квітня надійшов вміщений нижче лист-звернення Світового Конґресу Українців про надання автокефалії равославній Церкві в Україні

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає Вселенського Патріярха надати Томос про Автокефалію Православної Церкви в Україні згідно з бажанням Української Православної Церкви Київського Патріярхату і Української Православної Автокефальної Церкви та у відповідь на звернення президента України, яке підтримала Верховна Рада України. 

У листопаді 2016 року та  в січні 2018 року Президент СКУ Евген Чолій зустрічався з Вселенським Патріярхом Варфоломієм І, Архиєпископом Константинополя-Нового Риму,  якому передав резолюції Річних загальних зборів СКУ з закликом надати Томос про Автокефалію Української Православної Церкви Київського Патріярхату. У рамках зустрічей Е. Чолій також наголошував на ролі Української Церкви для духовного єднання народу України. 

СКУ від імени 20-мільйонної української діяспори закликає Вселенського Патріярха надати Томос про Автокефалію Православної Церкви в Україні.

Коментарі закриті.