1 листопада, 2018

Заказникові загрожує знищення

Активіст-природоохоронець Микола Коробко у заказнику „Балка Північна Червона“. (Фото: Сергій Дашковський)

19 липня у Кривому Розі відбулося громадське слухання щодо впливу на довкілля товариства з видобутку залізистих кварцитів для отримання залізовмісної добавки до цементу. Організатором цього заходу був Департамент екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації. 

Цей громадський захід проводився з порушенням порядку проведення громадських слухань у процесі впливу на довкілля і Конституції України про систему адміністративно-територіяльного устрою України щодо вибору місця проведення слухання. Отже‚ він позбавив можливості бути присутніми учасників з Тернівського району, який може зазнати впливу плянованої діяльности. 

Товариство „Кривбас Цемент Пром“ запроєктувало свою діяльність на частині заказника загальнодержавного значення „Балка Північна Червона“‚ створеного з метою збереження унікальної рослинности типчаково-ковилових степів, у складі якої присутні шість видів рослин із „Червоної книги України“. Тут мешкає 28 видів птахів, занесених до списку охоронних, і один вид тварин, занесений до „Червоної книги України“. 

Більшість депутатів міської ради не виступила на підтримку правозахисників і вимог українського законодавства. Заказник загальнодержавного значення зазнає непоправної шкоди і буде знищений. 

 Сергій Зінченко‚ редактор газети „Промінь Просвіти є“, Кривий Ріг‚
Дніпропетровська область

Коментарі закриті.