1 червня, 2018

Відкрили таємницю кохання Мазепи

Глядачі вручили квіти артистам. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – Вистава „Мазепа. Love-story“ в Театрі української традиції „Дзеркало“ відкрила покров таємниці кохання великого гетьмана і його юної похресниці Мотрі Кочубіївни. Глядачі поринуть у ті романтичні часи, де схрестили шаблі Любов і Зрада, де світом править справжнє Кохання, а Віра і Честь – дорожчі від золота. 

Художній керівник театру Володимир Петранюк написав п’єсу „Мазепа, думка на два серця“, присвячену одному з видатних українських гетьманів. У виставі він зіграв ролю гетьмана. На початку Перехожий з нашого часу (артист Іван Коваленко) зустрічається з ворожкою (Ольга Онопріюк), яка й відкриває йому магічний світ минулого. Як Верґілій впроваджував Данте в пекло, так само ворожка впроваджує нашого сучасника у ХVІІІ ст. З цього й починається філософська притча-вистава про Мазепу. 

П’єса вводить глядача у у внутрішній, потаємний світ гетьмана – у світ великого кохання і зради, які не можуть нікого залишити байдужими. 

Режисер-постановник Дмитро Сторчоус грав Василя Кочубея, а Ліана Книгницька-Марковська зачарувала у свою Кочубеївну. Головну ж ролю Мотрі виконала Анна Коваленко. Добре продумана сценографія Миколи Костюшка та хореографія Назара Латиша дали вволю розійтися фантазії героям вистави. 

П’єса присвячена пам’яті акторки театру Олени Мазуренко, котра дуже рано пішла з життя. 

Коментарі закриті.