Ця мапа українських церков є ще одним засобом графічно відобразити величезний спільний внесок незчисленних українських імігрантів, їхніх священників і нащадків, які з любов`ю і відданістю зберігають нашу релігійну та культурну спадщину.

Маємо надію, що це стане у пригоді тим, хто шукає свою церкву, а також наглядно покаже, що нас, українців, є у світі багато і допоможе нашому єднанню.

На мапі позначені місця знаходження існуючих церков, їх назви, адреси і фотографії. Також відображена частина історичних церков - тих, що з різних причин вже не існують (змінили назву або адресу, зачинені, зруйновані і т.п.).

В основі цього проєкту лежить частина інформації зібраної на протязі багатьох років Богданом Полянським. Якщо Вас цікавить повнішa інформація у формі друкованих або електронних книжок на CD про українські церкви в діяспорі - посилайте запити на адресу: Bohdan Polanskyj, 1 C Hawaii Court, Matawan, NJ 07747, USA.

Запрошуємо до співпраці

Якщо Ви знаєте українську церкву, якої ще нема на мапі (включаючи територію України) - надішліть нам інформацію пор неї: назву, релігійну деномінацію, поштову та інтернет адресу, фотографію. Також, якщо можливо: ім’я архітектора, будівничого, тип констукції (древ’яна рама, цегла, камінь і т.п.), хто робив внутрішні декорації та вітражі, ім’я дизайнера, різб’яра та художника іконостасу, кількість прихожан в різні роки, інформацію про церковний цвинтар (назва, адреса), коли і від кого отримана інформація та ім’я фотографа.

Свої відгуки та питання надсилайте на адресу: [email protected]

Бажаєте внести свою вкладку? Передплатіть „Свободу“.
Ви вже є передплатником і хочете зробити пожертву на цей проєкт? Зробіть це тут через PayPal,
або надішліть чека до редакції:  
  Attn: Ukrainian Chuches online map
Svoboda
P. O. Box 280
2200 Route 10 Parsippany, NJ 07054 USA